{{content}} ×

Brandstofpas

Een brandstofpas, tankkaart of tankpas is een pas waarmee een werknemer op de kosten van de werkgever kan tanken. Een tankpas of brandstofpas is een gemakkelijke manier om te kunnen betalen voor benzine, diesel en andere brandstof bij tankstations. In plaats van te betalen met cash, bankpas of creditcard betaal je gemakkelijk met de pas.

Hoe werkt een brandstofpas?

Met een MultiTankcard kun je in heel Nederland, bij ieder tankstation tanken. Per maand betaal je een voorschot waarvan de hoogte gebaseerd is op het geschatte gemiddelde verbruik. De afrekening van de brandstofkosten vindt eens per kwartaal achteraf plaats. De Travelcard is overigens uitsluitend te gebruiken voor de aanschaf van brandstof en smeermiddelen. Tevens uit te breiden met enkele modules, zoals autowassen.

 

Verschillende soorten gebruikers van een brandstofpas

  • Consumenten of particulieren die op basis van een spaarsysteem korting ontvangen op de brandstof.
  • Werknemers die van hun werkgever een leaseauto hebben ontvangen en op kosten van de werkgever kunnen tanken.
  • Ondernemers die een auto op naam van de onderneming hebben staan. Brandstofkosten zijn dan onderdeel van de kosten en fiscaal aftrekbaar. Een zakelijke brandstofpas is eveneens aftrekbaar.
  • Stichtingen of verenigingen die ingeschreven staan bij het KvK. De gebruikers kunnen op kosten van de stichting of vereniging taken met de tankpas.

 

Afrekenen met de tankpas of brandstofpas

Een brandstofpas is een betaalmiddel waarmee je je brandstof afrekent bij tankstations. Afrekenen met een tankpas werkt in principe hetzelfde als met een bankpas. De magneetstrip zorgt ervoor dat de betaling door middel van een ‘swipe-beweging’ kunt doen bij een betaalautomaat. Met een brandstofpas heb je een makkelijk overzicht van alle kosten op één plek en kun je makkelijk BTW terugvragen. Dit scheelt een hoop tijd!

Kan ik als ik in een vervangende auto rij met de brandstofpas van mijn leaseauto betalen?

Jouw MultiTankcard kun je gewoon gebruiken indien je in een vervangende auto rijdt. Toets wel tijdens het afrekenen bij vervangende auto “ja” in.

Hoe werkt de declaratie?

Voor een declaratie van gemaakte brandstofkosten kun je via bijgaande link inloggen bij MultiTankcard.
www.multitankcard.nl

Wat moet ik doen wanneer ik mijn tankpas kwijt ben?

Indien jouw brandstofpas wordt gestolen of als je deze verliest, dien je direct AutoLeaseTeam hiervan op de hoogte te stellen. Bovendien is het van groot belang om direct aangifte te doen bij de politie. (kan ook via internet).

Ik heb mijn pincode fout ingetoetst en nu is mijn pas geblokkeerd.

De pas is niet geblokkeerd, maar alleen voor het betreffende tankstation 24 uur niet meer te gebruiken.

Ik ben mijn pincode vergeten.

Neem contact op met onze afdeling contractbeheer. Zij kunnen je opnieuw de pincode laten weten.

Meer weten? Neem dan nu contact op en we beantwoorden geheel vrijblijvend al jouw vragen. Of wil je meteen een leaseofferte ontvangen? Klik dan op de knop Offerte Aanvragen.

Ben je toe aan een leasemaatschappij die écht met je meedenkt? Neem contact op met AutoLeaseTeam!