{{content}} ×

Netto operational lease

Netto operational lease is dé ideale leasevorm voor jou als je zaken als onderhoud, reparatie, verzekering en vervangend vervoer het liefst zelf wilt regelen! Het verschil met full operational lease is dat je bij netto operational lease het operationele gedeelte deels zelf kunt verzorgen.

Wat is netto operational lease?

Bij een netto operational leaseovereenkomst zijn de kosten voor rente, afschrijving en wegenbelasting inbegrepen. De normale gebruikskosten zoals reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en verzekering komen voor je eigen rekening. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratie van brandstofkosten, houderschapsbelasting of schadebeheer. Het voordeel van deze leasevorm is dat je zelf de controle houdt over het beheer van het voertuig. De maandelijkse lasten zijn daarom ook lager bij netto operational lease dan bij full operational lease.

Het economische eigendom en het restwaarderisico liggen bij AutoLeaseTeam. Zowel de auto als de financiering staan daarom niet op jouw balans en de leasetermijnen kunnen als kosten worden geboekt. Het is overigens wél mogelijk om de auto over te nemen als het leasecontract is afgelopen. Het is zeker niet verplicht, maar als de auto nog steeds een rol kan vervullen in je onderneming of als je simpelweg gehecht bent geraakt aan het voertuig, kun je de auto overnemen voor een aantrekkelijk bedrag dat vooraf bepaald is. Natuurlijk is dit ook mogelijk voor familie of vrienden.

 

Waarom netto operational lease?

Deze leasevorm is een goede keuze, want je bent vrij om zelf zaken als onderhoud, reparatie, banden, vervangend vervoer en een verzekering te regelen. Zowel het economische als juridische eigendom van de auto ligt bij ons. Hierdoor heb je als ondernemer geld over voor investeringen of je eigen bedrijf. Met netto operational lease heb je de maximale vrijheid om te kiezen hoe je de auto wilt leasen en hebt daarmee zelf volledig de touwtjes in handen. De voordelen van deze leasevorm:

 • Lagere maandelijkse kosten: omdat onderhoud en reparatie in eigen beheer blijven, heb je een lager maandbedrag.
 • Eigen beheer:  zelf controle over onderhoud, reparatie en verzekering.
 • Geen investering vooraf: er wordt geen aanspraak gedaan op jouw liquiditeit of die van je onderneming.
 • Mogelijkheid tot kopen: wil je de auto houden? Neem de auto over na de leaseperiode voor een vooraf bepaald bedrag.
 • Geen restwaarde risico: wij hebben de restwaarde risico van de auto.

 

Liever alles uit handen geven?

Wil je je in tegenstelling tot netto operational lease volledig laten ontzorgen en ook zaken als verzekering, onderhoud, reparatie, banden en brandstof via ons regelen? Dat kan met full operational lease! Deze leasevorm is perfect voor de leaserijder die echt geen omkijken wil hebben naar zijn of haar vervoer.

 

Waarom leasen bij AutoLeaseTeam?

 • Uitstappen zonder boete
  Bij AutoLeaseTeam kun je kiezen voor netto operational lease met flexibele voorwaarden.
 • AutoLeaseTeam Service
  Je hoeft de telefoon maar op te pakken en het wordt geregeld. Een mailtje kan natuurlijk ook.
 • Iedere looptijd
  Bij AutoLeaseTeam kun je terecht voor iedere looptijd en leasevorm.
 • Kosteloos omruilen
  Heb je plotseling een andere auto nodig? Bij AutoLeaseTeam is dat mogelijk.

 

Meer weten over netto operational lease?

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent deze leasevorm? Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen we je graag wat het inhoudt en waar je uit kunt kiezen. Bel 071 58 10 666 voor een afspraak of vul ons contactformulier in.

Ben je toe aan een leasemaatschappij die écht met je meedenkt? Neem contact op met AutoLeaseTeam!